C# Object Kullanımı A Gizli Silah



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; ayrıksı bir deyişle bir yahut daha çokça yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği aracısız oluşturulamasa da, kusurlu uygulamayı sağlayan özge sınıflar derunin taban sınıflar olarak işlev yapabilir.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Button'un tıklanma olayında, bilgi el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri fiilleyebilirsiniz.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında zemin meydan ve override edilen Draw metodundan geliyor. öbür üç satır ise MyShape derslikına uygulanan arayüzden gelen metotlardan geliyor.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, anayasa nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün özge sınıfların madun klasıdır ve bu nedenle dilin en baz yapı taşlarından birini oluşturur.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini sövmek veya sermek bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. şayet Tag kıymeti sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

2010 seneından bu yana Enformatik Teknolojileri Öğretmeni olarak uğraş liselerinde uhde yapmaktayım.

sınıflarının asıl olarak kalıttığı ilk sınıf olan “object” dershaneını daha yakından inceleyeceğiz.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

Load sub veya oluşturacağınız vesair sub’larda hordaki kadar tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Yukarıdaki verdiğim derslere görüş atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler mümkün. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi tavsiye ederim.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Zaruri işlemler, Student sınıfında binalıyor.

Sorun burada C# Object Kullanımı iki tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil çabucak lüks nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetlemeüne T eskiden ansızın bir küme(n tane) dilek ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha yakınlarında bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bağlamlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya izlence aracılığıyla belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *